Pénteken a DK közleményben ismerte el, hogy a rendőrség a mai napon áramlopás miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzat épületében, aminek következtében Borka-Szász Tamás azonnal lemondott képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Pénteken “a rendőrök eljárási cselekményt végeztek” az erzsébetvárosi önkormányzata épületében – írták. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad – közölték. 

Az ügy kapcsán többen is megszólaltak, Neidermüller Péter, a VII. kerületi polgármester közösségi oldalán fejezte ki sajnálatát párttársa tette miatt.

„Egyszerűen fáj, ordítani tudnék, hogy mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni? ”

– írta Neidermüller a bejegyzésében.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az erzsébetvárosi Fidesz szintén közleményt adott ki, melyben elítélik a Borka-Szász Tamás valószínűsíthető áramlopását, és szerintük súlyosabb bűncselekmények is feltételezhetőek az önkormányzat vezetése kapcsán.

„A gyanú fennáll, ezért kérdezzük, hogy tudott-e erről a kerület gyurcsányista vezetése, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere. Részesültek-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció, finanszírozták-e a pártjukat a lopott pénzből” – teszik fel a kérdést közleményükben.

Emellett felszólítják Oláh Lajost, a kerület DK-s országgyűlési képviselőjét, hogy nyilatkozzon arról, van-e bármilyen részessége az ügyben.