Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt közel 50 méter magas óriáskerék épül Pécs belvárosában, egészen pontosan a Lánc utcai rendelő előtt.

Az építmény kapcsán korábban Bognár Szilvia alpolgármester elmondta, hogy “Az óriáskerék helyének meghatározásánál egyértelmű cél volt, hogy Pécs történelmi belvárosa, illetve a Zsolnay Kulturális Negyed közötti tengelyre kerüljön ez a szórakoztató elem. Az elhelyezés kapcsán több helyszín is felmerült, de a működtetéshez szükséges főbb feltételek (altalaj, megközelíthetőség) a Lánc utca, Zsolnay Vilmos út közötti területen voltak a leginkább adottak.”

Ezek pörögnek most a BAHÍR-on

Azonban, mint ahogyan arról lapunk is beszámolt több lakó is zugolódott az építmény miatt, ugyanis az óriáskerék a maga 50 méterével akár zavaró tényező is lehet, hiszen, akik veszik majd a bátorságot, hogy felülnek rá, gyakorlatilag simán belátnak majd a lakások ablakán. Persze joggal merülhet fel az a kérdés is, hogy bárki azért ülne-e fel, hogy kukkoljon és persze nyilván ez nem valószínű, de a lakók nyugalmát ennek ellenére igenis zavarhatja a hatalmas szerkezet.

“Tök jó, hogy mindenki láthat zuhanyozás közben” – Zúgolódnak a lakók a Lánc utcában az óriáskerék miatt – BaHír

Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt néhány napon belül használatra kész lesz a “Pécs Eye-ként” is emlegetett óriáskerék, aminek a Lánc utcai rendelő előtti placc ad majd otthont. A napokban az óriáskerék kapcsán megkérdeztük Bognár Szilvia alpolgármestert is, aki elmondta, hogy “Az óriáskerék helyének meghatározásánál egyértelmű cél volt, hogy Pécs történelmi belvárosa, illetve a […]

Ami valóban nagyon közel van a lakóházakhoz, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy olvasónk által küldött fotó:

Az óriáskerék azonban a zugolódások ellenére is üzemelni fog, elsőkörben májusig, Ruzsa Csaba alpolgármester pedig korábban elmondta, hogy egyfajta fellendülést várnak az építménytől, aminek a tetejéről a mérnökök szerint a Zsolnay-negyed, de még a Székesegyház tornyai is jól láthatóak lesznek majd.

Nyitókép: Illusztráció