Megszüntette a siklósi önkormányzat a fürdő üzemeltetése kapcsán 25 évre kötött szerződést a bérlő Aquaplus Kft-vel, erről számolt be a Siklósi Hírek október 9-én. 

Az önkormányzat úgy látja, a bérlő cég nem teljesítette a szerződésben vállalt 100 millió forint összegű üzemeltetési bankgaranciát.

Ezek most a BAHÍR legfrissebb hírei

A cikk szerint már az őszi választás előtti utolsó önkormányzati ülésen határozatba foglalta döntését az akkori közgyűlés, azzal kapcsolatban, hogy meg kívánják szüntetni a szerződést. A mostani, új összetételű és fideszes többségű testület azért lépett így, mert 

“az Aquaplus többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette a szerződésben vállalt 100 millió forint összegű üzemeltetési bankgaranciát és a folyamatos karbantartási-, állagmegóvási- és felújítási kötelezettségét” – olvasható a cikkben, amely szerint az elmúlt 10 évben a fürdő műszaki állapota is leromlott.

Az önkormányzat ezek után döntött úgy, hogy augusztus 15-i hatállyal felmondják az amúgy 25 évre szóló szerződést, azonban az Auqaplus ezt a felmondást nem ismerte el és megtagadta a fürdő szeptember utolsó napjával a birtokba adást.

Az önkormányzat eközben létrehozott egy céget – Siklósi Várfürdő Kft. -, amely a létesítmény üzemeltetését fogja végezni, a helyhatóság pedig adott esetben jogi úton fogja kikényszeríteni a brtokba adást. 

Az önkormányzat azt közölte a Siklósi Hírekkel, a termálfürdő üzemeltetését végző alkalmazottak munkahelyeit megőrzik, a birtokba lépés időpontjától a dolgozókat az új cég egyéni munkaszerződésekkel, munkáltatói jogutódlással kívánja átvenni. 

Lapunk kereste az esettel kapcsolatban a Siklósi Önkormányzatot, azonban azt reagálták, hogy a hivatalos közleményben foglaltakon túl egyéb tájékoztatást egyelőre nem kívánnak adni. Korábbi hivatalos közleményüket azonban megküldték a részünkre, melyben a fentieken túl azt is írják,

– Rendkívül súlyos problémahalmazt örökölt városunk új vezetése 2019 őszén. Az  első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt számunkra, hogy többéves mulasztást  kell helyrehoznunk. A leköszönő, előző képviselő-testület, ciklusa utolsó ülésén  hozott döntésével hata rozatba foglalta: meg kívánja szüntetni a szerződést a  termálfürdő üzemeltetőjével.

Továbbá arról is szót ejtenek, hogy “Az önkormányzatunk továbbra is elkötelezett a termálfürdő folyamatos és  zavartalan működésében, fejlesztésében és a meglévő munkahelyek  megőrzésében. A szálloda mindenkori vezetésével együttműködésre  törekszünk, a közös gazdasági érdekek mentén. Ez a váltás az  önkormányzat működésében és gazdálkodásában kezelhetetlen problémát  nem okoz.”

Nyitókép: Termálfürdő