Orbán Viktor jelen pillanatban is Brüsszelben tartózkodik az EU-csúcson. Ennek apropóján már tegnap délután is közzétett egy bejegyzést Facebook oldalán, melyben tudatta, hogy szerinte a koronavírus-járvány, az ellene való védekezés és az ezzel kapcsolatos európai koordináció a csúcstalálkozó legfontosabb témája.

Magyarország miniszterelnöke továbbá kifejtette: az EU-s állam-, illetve kormányfők péntek estig tartó találkozóján megbeszélik, hogyan tudnák egymást segíteni és a védekezésben létrehozni egy európai szintű koordinációt.

Orbán arról is beszélt, hogy reményei szerint kapnak jó híreket arról is, mikor lesz vakcina, ahhoz milyen sorrendben és hogyan lehet majd hozzáférni, ideértve a magyarok lehetőségeit is.

Ezek pörögnek most a BAHÍR-on

Néhány perccel ezelőtt pedig ismét egy videóval jelentkezett szintén Brüsszelből, melyen arról beszél, hogy éjszakába nyúlott a tegnapi ülés, véleménye szerint pedig nagyon nehéz időszak elébe nézünk, ám a magyar egészségügy állja a sarat.

Éjszakába nyúló ülés után. Nehéz időszak elébe nézünk, de a magyar egészségügy állja a sarat // After an…

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. október 16., péntek

“Éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattunk a koronavírus járvány kezelésének tapasztalairól. Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon, a magyar egészségügy eddig jól állja a sarat. Bízzunk az orvosainkban, ápolóinkban és járványügyi szakemberekben. Illteve bízzunk a határvédelemet biztosító rendőreinkben is. Miután a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is ezért nehéz időszak és talán még nehezebb tél elé nézünk.” – mondta bejelentkezésében Orbán, aki azzal zárta szavait, hogy aki teheti ne tervezzen a síszezonban utazásokat.

A járvány felszálló ágát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az itthon is növekvő esetszámok, hiszen mint ahogyan arról a Bahír is beszámolt 1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 43 025-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085-re emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806. Mindeközben pedig a világon, már a 39 millióhoz közelít a megbetegedések száma.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán