Két tucat fertőzöttet találtak a belgyógyászati osztályon a mohácsi kórházban – közölte Pávkovics Gábor, polgármester. Két orvos és tizenöt ápoló is van az érintettek között, valamint hét beteg, akik koronavírussal fertőződtek meg.

A város frissen megválasztott polgármestere facebookon jelentette be a hírt, amit Dr. Csizmadia Csabától, a kórház főorvásától tudott meg.

,,2 orvos, 7 beteg és 15 ápoló, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkatársunk PCR tesztje lett pozitív. Az előírt eljárásrendet követve a betegek a területileg kijelölt ellátó centrumokba kerültek, a kontaktnak minősített dolgozóink karanténban vannak.

Az osztály valamennyi dolgozóját és betegét teszteltük, az első tesztek eredménye mindenkinél negatív lett. Az új felvételes belgyógyászati jellegű betegek ellátását átmenetileg a Komlói Egészségcentrum (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetem (gasztroenterológia) végzi, mindaddig amíg a második teszt megérkezése és a záró fertőtlenítések után, meg nem tudjuk nyitni újra a belgyógyászati osztályt. A többi ellátási területen továbbra is zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás.”

❗️🦠 Tájékoztatást kértem a Mohácsi Kórház főigazgatójától a belgyógyászati osztály ügyében:Dr. Csizmadia Csaba így…

Közzétette: Pávkovics Gábor – 2020. október 15., csütörtök