Bogdán László halálhíre valósággal sokkolta az országot. Cserdi polgármestere még júliusban vetett véget önkezével az életének, ám a halála körüli teóriáktól a mai naping hangos a sajtó.

Bogdán szegény sorsú roma családban született Pécsett, 1974-ben. Apja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Miután anyagi okokból nem tudott tovább tanulni, saját magát képezte, fejlesztette. 2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig a község polgármestere.

Cserdiben a vezetésével mintafalu jött létre. Oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Ezek a BAHÍR legfrissebb hírei

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés. 2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

Halála után, most október 4-én választottak új polgármestert Cseridben, a választásokat pedig Bogdán László testvére, Bogdán Gyula nyerte meg. A tragikus sorsú polgármester halála kapcsán azonban rendre felröppenek különböző összeesküvés elméletek, éppen ezért néhány nappal ezelőtt nyilvánosság elé állt Visegrády Zoltán ügyvéd, akinek szándéka volt ismertetni a polgármester halálának valódi okait.

A Bogdán hozzátartozóit képviselő ügyvéd, Visegrády Zoltán szerint a tragikus haláleset kapcsán „mindenféle megalapozatlan összeesküvés-elméletek, legendák születtek”, ezek tisztázására tett közzé bejegyzést hétfőn a közösségi oldalán. Ebben egyebek mellett azt írja, “tény, hogy Bogdán László tragikus halála az általa megkezdett jelentős összegű beruházások meghiúsulásával hozhatók összefüggésbe, melynek oka egy általa kezdeményezett beruházás kapcsán keletkezett pénzügyi elszámolási probléma”.

Bogdán László családja, hozzátartozói képviseletében az alábbiakról tájékoztatom a sajtó képviselőit.Mint az már…

Közzétette: Dr. Visegrády Zoltán ügyvéd – 2020. október 12., hétfő

Visegrády emellett hozzátette: “Bogdán László szívügyének tekintette ezeket a beruházásokat, „de minden erejét felőrölte a beruházások megvalósulásának sorozatos kudarca”. Az ügyvéd szerint a polgármester búcsúlevelében megnevezett valakit, aki az ügyekkel összefüggésbe hozható. A Bahír információi szerint ezek a projektek nem is az önkormányzat kezében voltak, számos dologba Bogdánnak nem is volt beleszólása, “ő csak a balhét vitte el”. Ezen információ hitelessége kapcsán próbáltunk válaszokat szerezni az illetékesektől, ám ez idáig nem kaptunk megerősítést.

Az ügyvéd a bejegyzésében egyébként azt is közölte, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, hűtlen kezelés elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, illetve hogy a nyomozás jelenleg is tart, de annak érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem adnak. „Bogdán László hozzátartozói pedig nyilvánvalóan nem bírnak tudomással az ügy részleteiről.”

A Bahír úgy tudja, hogy Bogdán a halála előtt egy nagyszabású, országos mozgalom előkészületein dolgozott, ennek részleteiről augusztus elején tett volna bejelnetést.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.