A héten sem tétlenkedtek a Baranya megyei rendőrök.

A rendőrök 2020. október 7-én egy időben, két helyszínen fogták el azt a 35 éves pécsi férfit, valamint 33 éves társát, akik a gyanú szerint 2020. június 27-én 12 óra 30 perc körül Szigetváron, a József Attila utcában befeszítették egy ház ablakát, majd az ingatlanból porcelángyűjteményt, arany ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el. A lopással okozott kár megközelíti az egymillió forintot.

A 35 éves férfit azzal is gyanúsítják, hogy 2020. július 29-én reggel Szigetváron, a Görösgali utcában szintén befeszített egy ablakot. Bement a házba, majd ott kutatni kezdett, de két gyermek megzavarta, ezért zsákmány nélkül menekült el.

A két férfitól zálogjegyeket, mobiltelefonokat és ékszereket foglaltak le.

A rendőrök előállították a gyanúsítottakat a rendőrkapitányságra, és kihallgatták őket.

A 33 éves férfi ellen lopás, míg társa ellen lopás és annak kísérlete miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság. A 35 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság október 9-én elrendelt.

Pár nappal később, a rendőrségre 2020. október 10-én 1 óra körül arról érkezett bejelentés, hogy Pécsett, a Berek sétányon egy 49 és egy 19 éves férfi bántalmazott egy harmadikat, kipakoltatták vele a zsebeit, majd elvették a pénzét és egy zacskó dohányt is. A sértett a bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök az elkövetéssel gyanúsítható egyik férfit a helyszínen, míg társát a lakhelyén fogtál el, majd előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként.

Ellenük – őrizetbe vételük mellett – rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Forrás: police.hu
Fotó: Illusztráció