Baranya megye közútjain 2020. szeptember 21-e és szeptember 27-e között összesen 20-an sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

A megyében az elmúlt héten összesen 46 közlekedési baleset történt, amelyből 12 személyi sérüléssel járt, 34 pedig anyagi káros volt. A sérüléses balesetek öt esetben súlyos, míg hét esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen 20-an sérültek meg, heten súlyosan, 13-an könnyebben. Ittasság gyanúja egy baleset esetében merült fel.

Ismét a sebesség nem megfelelő alkalmazása szerepelt az első helyen a legfőbb baleseti okok között, de történt baleset elsőbbség meg nem adása és szabálytalan kanyarodás miatt is.

A rendőrök több olyan járművezetőt vontak intézkedés alá, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

Sebesség nem megfelelő alkalmazása miatt egy motorkerékpáros árokba hajtott, egy autós kanyarodás közben letért az útról és a partoldalnak ütközött, egy másik jármű árokba borult, egy pedig a vizes úton megcsúszott és a szemből szabályosan érkező személygépkocsival ütközött – írja a Police.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, és ne hajtsanak gyorsabban a megengedettnél, mert a szabálytalanság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Vigyázzanak magukra, utasaikra, és legyenek tekintettel a többi közlekedőre is!