Habár lapunk ezúttal sem kapott meghívót a városházától, szerencsére hála más pécsi hírportáloknak mi is tisztában lehetünk azzal, hogy miről és pláne hogyan tartott ma sajtótájékoztatót Péterffy. A téma a járványprevenció volt, hiszen sokak szerint nyakunkon a második hullám (mi persze tudjuk, hogy ez nincs így), és fő a biztonság.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere az eseményen elmondta: „A mai sajtótájékoztatónk révén szeretnénk mindenki figyelmét a saját és családtagjai egészségének védelme felé fordítani. A találkozót azért kezdeményeztük, mert azt tapasztaljuk, amit nyilván mindenki tud, hogy az országos és térségi megbetegedési esetszámok jelentősen emelkedtek. Aggasztó, hogy ennek ellenére Pécsett azt látjuk, hogy sokan vagy nem viselnek maszkot, esetleg nem megfelelően teszik ezt. Ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk tanácsainkat a maszkhasználattal, a személyes higiéniával, valamint a szociális távolságtartással kapcsolatban. A pécsi városvezetés célja ugyanis az, hogy a koronavírus második hulláma alatt is elkerüljük a városban a tömeges megbetegedést, hogy a városlakók biztonságban érezhessék magukat Pécsett. Szeretnénk, ha a város működése mellett úrrá tudnánk lenni a víruson, ennek érdekében úgy döntöttünk, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a szabályokra, melyeket minden pécsinek tudnia kell.” – foglalta össze a pecsma.hu

Ám a pecsaktual videóin, és a pécsma képein is látható, hogy Péterffy levette a maszkot, és alig-alig volt rajta. Persze mindezt megteheti, de akkor, amikor a társadalom jelentős része alapból elutasítja a helyes maszkhasználatot, akkor a polgármester járhatna el jó példával, lehetne rajta végig a sajtótájékoztatón. Egyrészt helyes példát mutatna a pécsieknek, másfelől ha ne adj isten, Péterffy koronavírusos lenne, a körülötte ülőket is nagyobb eséllyel tudná megvédeni a fertőzéstől.

kiemelt kép: pecsma.hu