A Magyar Szocialista Párt hétvégén elnököt választ, ám mivel csak Kunhalmi és Tóth tudott listát állítani, így kizárásos alapon kijelenthetjük: ők ketten lesznek az egykori állampárt (talán utolsó?) elnökei. A szintén az erre a posztra pályázó Havas Szófia nem tudott listát állítani, Mesterházy Attila pedig nem nyújtott be listát, így ők ketten nem is indulnak a társelnöki tisztségért az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán.

Hétfőn ülésezett az MSZP megyei elnöki értekezlete, amely a listaállítás szempontjából meghatározó fórum. Ezen Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia tett javaslatot saját listára. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes listáján szereplő személyek vállalták a jelöltséget, a Havas Szófia listáján szereplők viszont nem. Mesterházy Attila nem tudott vagy nem akart listát állítani, ő a megyei elnöki értekezlet megkezdéséig nem jelentkezett saját listával, így arról a testület nem is tudott dönteni. Így hivatalosan két társelnök-jelölt van, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes. – írja az atv.

A szocialista párt egyes források szerint menet közben változtatott a tisztújítás szabályain, Mesterházy emiatt nem tudott megfelelő módon bejelentkezni a tisztségre (kritikus hangok szerint a Fidesz legnagyobb bánatára), így ennek értelmében a pécsi Tóth Bertalan marad az MSZP férfi társelnöke.