A Baranya megyei Alsószentmártonban polgármester-választást tartottak tegnap, miután a község tavaly októberben megválasztott független polgármestere februárban lemondott tisztségéről.

Budai Lászlót, a korábban lemondott polgármestert januárban felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, miután az önkormányzati épületek takarításával a feleségét bízta meg. A feleség a takarítást napi két munkaórában végezte el, viszont ezért teljes munkaidős fizetést, nettó 130 ezer forintot kapott.

Decemberben pedig csoportos garázdaság és súlyos testi sértés miatt ítélték el három rokonával együtt, mert  2017 júniusában  rátámadt a helyi kocsma teraszán Mali Lászlóra, a közeli Drávapiski polgármesterére.

A vasárnapi időközi választáson négy független jelölt, Acél Péter, Balogh Miklós, Gligulics Olivér és Petrovics Tibor indult.

Az ormánsági településen 825-en szavazhattak vasárnap reggel hat és este hét óra között egyetlen szavazókörben, ahol Balogh Miklóst (független) választották meg a település élére. 

Nyitókép: google street view