Mindezt Szabó Zsolt, elnökségi tag jelentette be. Továbbá elmondta azt is, szeretnék megismertetni a magyar társadalommal az alapjövedelem fogalmát, éppen ezért online kampányt indítanak, de személyesen is igyekeznek majd minél több állampolgárt felkeresni.

A politikus hangsúlyozta, hogy az időzítés sem véletlen, hiszen a koronavírus-járvány gazdasági nehézségeket okoz. Ma Magyarországon minden harmadik ember létbizonytalanságban, háromból egy ember a létminimum alatt él, továbbá háromból egy családnak gondokat okozna a kereső családtagok kiesése a munkából.

Szabó Zsolt a válságkezelő megoldással kapcsolatban megemlítette, az alapjövedelem garantálná, hogy senki se kereshessen egy minimumszintnél kevesebbet. – írja az index.

Azt is tudni lehet, hogy milyen összegekről lenne szó: minden gyermek esetében fejenként havi 50 ezer forint járna, minimum 100 ezer forintot kapnának a munkanélküliek és minimum 100 ezer forint nyugdíjat a nyugdíjasok, valamint 250 ezer forintos minimálbért kapna minden munkavállaló.