Az idei az ötödik Bőköz fesztivál, amit az Ormánság négy községében, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben tartanak 4 napon keresztül.

A négy faluban összesen 37 helyszínen, mintegy 100 zenei, irodalmi, színházi, képző- és népművészeti program várja az érdeklődőket a nemzeti összetartozás, a népi kultúra és a hagyományőrzés jegyében. A fellépők között szerepel Szabó Balázs Bandája, Cimbaliband, Wolf Kati és Urbán Orsi is.

 A fesztivál részletes programja ITT található.

Az esemény megnyitóján részt vett többek között Nagy István agrárminiszter, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos, Keserű Zoltán, Ócsárd polgármestere és Szauer Tímea, az ócsárdi Baranya Kamrája Start Termelő- és Szolgáltató Szociális Szövetkezet elnöke, Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke is.

A Bőköz fesztivál azért más, különb, érdekesebb, izgalmasabb minden más magyarországi fesztiválnál, mert bepillantást enged az itt élők mindennapjaiba” – mondta Nagy István agrárminiszter a fesztivál megnyitóján, pénteken.

Pataki András fesztiváligazgató azt közölte, tervezik a fesztivál meghosszabbítását. Elképzeléseik szerint a következő egy évben háromhetente egy-egy befogadó színházi előadást tartanak a négy település valamelyikében.

forrás: MTI/Varga György
fotó: bokozfesztival.hu