Pécs legbefolyásosabb közszolgálati cégeit egymás után hagyják ott a vezetők.

A Biokom Nonprofit Kft. feje, dr. Kiss Tibor volt az elsők között, aki meghozta ezt a döntést. A cég alapító ügyvezetője 25 év után hagyja ott posztját, aminek jelentős köze van az őszi pécsi politikai változáshoz.

A Biokom ügyvezetői és cégvezetői posztjának kérdését december 10-én zárt ülésen fogják tárgyalni a pécsi közgyűlési ülésen, fedezte fel a közgyűlési meghívóban a Pécsi Stop. Ha elfogadják a felmondást, dr. Kiss Tibor jövő márciusig látja el még az ügyvezetői feladatokat.

A Pécs Aktuál információi szerint Kiss Tibor távozása után Zalayné Cseresznyés Tímea, üzemeltetési és beruházási igazgató és dr. Bokor Károly, a Közfeladat koordinációs vezető is távozik a cégtől.

A fent említett vég mellett napirendi ponton van a PSN Zrt. és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetőjéről szóló tárgyalás is.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t Vári Attila vezette 2010 óta, aki miután beült a közgyűlésbe, összeférhetetlenségi okokra hivatkozva november közepén lemondott a posztról. A volt ügyvezető közgyűlési képviselőként segíti a jövőben az önkormányzat munkáját.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Zrt.-t vezető Vincze Balázs menesztéséről még az előző, novemberi közgyűlés alkalmával döntöttek. A döntést azzal indokolták, hogy Vincze a cég ügyvezetőjeként úgy kötött egy bruttó 209,6 milliós szerződést, hogy ahhoz nem kérte a pécsi közgyűlés előzetes hozzájárulását. A Népszava megkérdezte erről Vinczét is, aki bírósághoz fordul az ügyben.

A novemberi ülésen hoztak döntést a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. vezetőjével kapcsolatban is, ott Bleszity Péter váltotta Katreiner Zoltánt.

Szintén a Pécs Aktuál tudta meg, hogy beadta a felmondását Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója is, döntésének elsősorban szakmai okai vannak.

Az új városvezetést több kritika éri szakmai szempontból, ami hatással van a kialakult helyzetre is a városban.

(Nyitókép: PécsMa)