Egyelőre úgy készülnek a fesztiválszervezők, hogy lesznek rendezvények a nyár végén. A kormány a héten döntött arról, hogy a járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek. Az augusztus 15-e utáni, 500 főnél nagyobb rendezvények sorsáról pedig másfél hét múlva határoznak. Így egyelőre még kérdéses, hogy több nagy fesztivál sorsa hogyan alakul – hangzott el az M1 híradójában.

Több tízezren tomboltak tavaly a Fishing on Orfűn, az ország egyik legrégebbi fesztiváljára a Szegedi Ifjúsági Napokra csaknem 100 ezer ember érkezett, a Velencei-tó északi partján megrendezett EFOTT-on több mint 110 ezren buliztak, a B. my. Lake-re és a Strand fesztiválra pedig több mint 126 ezer embert váltott jegyet. Most még kérdéses, hogy idén is lesznek-e ilyen rendezvények.

Augusztus 15-éig biztosan nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényt tartani, és hogy utána lehet-e, arról július végén dönt a kormány. A fesztiválszervezők még bíznak abban, hogy a többségben augusztus utolsó hétvégéjére tervezett rendezvényeket megtarthatják.

Ha maradnak a korlátozások, akkor szervezőknek két hetük lesz mérlegelni a lehetőségeiket. Azt mondták:

egyelőre úgy készülnek, hogy lesznek fesztiválok nyár végén.

Mindenki azon az állásponton van, hogy úgy áll hozzá, hogy lesznek ezek a fesztiválok, hiszen felépíteni, működtetni, megszervezni ezeket nagyon nagy munka. Azoknak a partnereknek alvállalkozóknak fellépőknek, akár országhatáron belülről, akár kívülről érkezőknek nem tudjuk azt mondani, hogy várjanak, azt tudjuk mondani, hogy lesznek ezek az események, és bízunk benne, hogy valóban a járványhelyzet ezt megengedi majd” – mondta Lobenwein Norbert a Volt Produkció alapító-főszervezője.