Mint ahogyan arról a BAHÍR is hírt adott életének 47. évében életét vesztette Cserdi polgármestere, Bogdán László. A tragikus sorsú polgármesterről Karácsony Gergely is megemlékezett közösségi oldalán.

Bogdán László, Cserdi polgármestere mindannyiunk közös terheit cipelte: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat – írta a főpolgármester kedden a Baranya megyei település vezetőjének halálhírére reagálva a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely egy személyes emléket felelevenítve arról írt, hogy amikor legutóbb Cserdiben járt, Bogdán Lászlótól kapott egy fotót, amelyen Cserdi legidősebb polgára, egy gyönyörű, idős cigányasszony látható.
    

“Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek” – emlékezett vissza a főpolgármester.
    

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: “Bogdán László, Cserdi polgármestere is cipelte ezeket, de nem csak ezeket. A sajátjaiét, a falujáét, sőt mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat. Olyan terheket, amikről már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat, de mi az elcseszett évtizedek alatt csak pakoltuk vissza ezeket – mások vállára.”

Kapcsolódó: Kiderült, ez állhat Bogdán László halálának hátterében

“Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat” – írta a főpolgármester, aki részvétét fejezte ki Bogdán László családjának és Cserdi polgárainak.

Amikor legutóbb Cserdiben jártam, Lacitól kaptam egy gyönyörű fotót. A fotón Cserdi legidősebb polgára, egy gyönyörű,…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. július 14., kedd