A lecsó az egyik legismertebb és legközkedveltebb magyaros étel (bár férfiasan bevallom, én nem vagyok érte annyira oda). E mellett elég univerzális, mert akár vegetáriánus vagy vegán változatai is vannak. Ezúttal viszont egy lecsós tarjaszelet receptjét hoztam el, aminek az elkészítése viszonylag egyszerű, az eredménye pedig egy laktató fogás.

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • ízlés szerint csípős paprika
  • 1 nagy fej paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 2 ek. zsír
  • ½ kg sertés tarja
  • 2 ek. liszt
  • ½ kg tarhonya

Elkészítése:

A lecsóhoz a hagymát karikára vágjuk, zsíron megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Paprikát felkarikázzuk, paradicsomot 4 részre vágjuk, és a hagymához adjuk. Sózzuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a paprika megpuhul, a paradicsom pedig szétfő. Arra figyeljünk, hogy túl sok paradicsomot ne tegyünk bele, mert vízízű és savanyú lesz tőle az étel.

Közben a tarját vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe megforgatjuk, és forró zsírban mindkét oldalát hírtelen megsütjük. Utána kevés vízzel felengedve, puhára pároljuk. Mikor elkészült, ráöntjük a kész lecsót, és együtt még pár percig főzzük.

A kép illusztráció. Forrás: mindmegette.hu

Köretnek sok minden mehet hozzá, de leggyakrabban a tarhonyát választják mellé. Jó étvágyat!